Prvi "Innovation Conference" održan u Zagrebu

Prvi "Innovation Conference" održan u Zagrebu

Zagreb, 31. januar 2018. – Međunarodna konferencija o avijaciji nazvana „Izazovi u vazdušnom saobraćaju, distribuciji, logistici i regulacijama“ održana je u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a bila je to prva konferencija ovakvog tipa u regionu.

Glavni organizatori i sponzori konferencije bili su Travelport i TMC Solutions uz kosponzorstvo firmi Infobip i CEE Travel Systems.

Gavin Til, direktor Travelporta za Istočnu Evropu, predstavio je trenutno stanje i trendove u oblasti navika kod putnika, načina pretrage putovanja i planiranja putovanja uz pomoć tehnologije. Prikazani statistički podaci obuhvatili su istraživanje putnika iz 19 zemalja, koji su putovali prethodne godine. Til je takođe predstavio najkorišćenije tehnologije u putničkoj industriji kao i parametre koji utiču na odabir pretraživača, putovanja i destinacije.

Pored predstavnika Travelporta Gavina Tila i Džejn Mekelri, svoje viđenje trenutne situacije i daljih pravaca u oblasti međunarodne avijacije predstavili su: Jasmin Bajić – Croatian Airlines, Igor Štimac - MZLZ, Jiri Kozisek i Zdenek Prochazka – CEE Travel Systems, Houman Goudarzi - IATA, Hans Joachim Klenz i Patrick Coulomb – Ypsilon.net, Željko Bak – Infobip i Franko Simić - Communis.

Direktor predstavništva Travelporta iz Beograda Miroslav Radaković izjavio je: „Konferencija u Zagrebu, kao prva i jedinstvena u regionu, pokazala je jasan smer turističke industrije. Kvalitetni predavači i zanimljive teme, predstavnici lokalnih avio kompanija i IATA su samo potvrdili da Travelport prepoznaje budućnost. Ponosan sam što zapadni Balkan ne zaostaje u praćenju globalnih trendova kao i činjenicom da je lokalna Travelport kancelarija učestvovala u organizaciji ovakvog događaja. Siguran sam da su naši klijenti u najboljim rukama kao i da Travelport predvodi tehnologiju u turističkoj industriji.“

Drugi dan konferencije posvećen je Hakatonu – takmičenju u programiranju uz upotrebu Travelportove eStreaming tehnologije. Glavnu nagradu od 1500 EUR osvojila je ekipa “Pahuljice“ sa svojim inovativnim predlogom rešenja iz oblasti internet rezervacionog sistema.

Više informacija o događaju na:

https://innovationconference.net/#gallery 

 

Vaš, 

 

Travelport Team

Travelport

Želite da saznate više o kompaniji Travelport? Kompletne informacije o kompaniji možete da pronađete na sledećem linku:

Travelpot press kit

Go to top